Na wybrzeżu Morza Egejskiego sezon letni wyraźnie się skończył.
Plaże są opuszczone, a większość hoteli jest zamkniętych.
Mimo, że jest dosyć ciepło - 22-24 st. C, silny wiatr sprawia, że plażowanie nie jest przyjemne.
Ciekawostką jest to, że jest to region z intensywną uprawa oliwek. Gaje oliwkowe ciągną się wzdłuż dróg i aż po horyzont.
Można podejrzeć jak oliwki są strząsane z drzew.
Są spalinowe narzędzia - jedne wprowadzające gałęzie w drgania i inne “czeszące” gałęzie.
Oliwki spadają, razem z liśćmi, na płachty rozłożone pod drzewami.
Później są sortowane i pakowane w skrzynie.
Dużo jest sklepów z oliwą, oliwkami i różnymi wyrobami z oliwek.
Inna atrakcjami są piękne zachody słońca nad morzem i świeże truskawki:).